torstai 24. heinäkuuta 2008

Onnistumisia ja ahdistusta

23.7 Tekniikkatreeniä
(mitat on jalanmittoja)

Mentiin Eimin kanssa kuunteluoppilaiksi Niinan vetämään hyppytekniikkatreeniin, jossa oli teoriaa ja harjoituksia. Päästiin onneksi vielä tekemäänkin harjoituksia. Ensimmäisen harjoituksen tarkoituksena oli nähdä koirien hyppytyyli ja taso. Ensimmäinen harjoitus koostui neljästä tasavälisestä aidasta (minit: 4,5 midit:5,5 maxit. 6,5), joille koira lähetettiin etenemään ponnarin takaa istumasta (mitat:2-3-4). Eimillä ei ole ongelmaa etenemisessä, mutta se hyppäsi kuulemma hieman keinuhevosmaisesti edeten. Seuraavassa harjoituksessa oli neljä aitaa eri mittaisilla väleillä tarkoituksena katsoa kuinka koira osaa hakea oikeaa hyppykohtaa ja arvioida välimatkoja. Välit olivat meille 5,5-6,5-7,5 ja harjoitukseen lähdettiin jälleen ponnarin takaa istumasta. Eimi suoritti kyllä harjoituksen, mutta hyppeli vähän semmosella hälläväliä-asenteella, turhaa miettimättä. Kolmas ja meidän viimeinen harjoitus oli aita-okseri yhdistelmä (väli 5,5). Aita oli apuesteenä ennen okseria jonka tilalla voi käyttää muitakin hyppyesteitä. Jostain syystä Eimi hyppäsi okserin kummallakin kerralla vinoon, mutta asetteli itsensä väliin hyvin. Ite huomasin, että motivaatio alkoi jo Eimiltä loppua kun ei päässytkään "kunnolla" vauhtiin ja hommiin. Kaiken kaikkiaan oli hyvä treeni, josta jäi muistiin teoriaa ja erilaisia harjoituksia, joita täytyykin käydä Eimin ja Didon kanssa tekemässä taas joku kerta.

21.7

Didon agilitytreenit jatkui taas sateisessa ja todella hikisessä säässä. Tällä kertaa tehtiin kolmen esteen hyppytekniikkatreeniä (5,5 kengänmitalla) ja tässä kyllä näki sen, ettei oltu tätä harjoitusta hetkeen tehty. Teki enemmän töitä kuin olisi tarvinnut, mutta asettelee silti tassunsa ihan hyvin väleihin ja hyppää luontevasti. Kerrattiin myös puomia, A:ta, rengasta ja muuria. A:n meni kerran niin vauhdilla yli, että lensi kontaktin ohi. Tämä taisi olla ihan nopeuden ja kostean alustan yhteensovittamisessa tapahtunut arviovirhe. Ite ehdin vain säikähtää "ylilentoa", mutta vauhti D ei kyllä tainnut edes huomata... Kontakteilla pitää alkaa häivyttämään alustaa hiljalleen pois. Viimeiseksi tehtiin sitten vielä aita-putki-aita ohjausharjoitus, jossa esteet olivat kaaressa. Meille oli huomattavasti vaikeampaa oikealta puolelta ohjaus, jotta pitää alkaa kiinnittämään siihen enemmän huomiota. Oli hauska tehdä pieni harjoitus ja ihan hyvin Dido haki kaariputkelle. Putkelta viimeisen esteen yli oli vaikein kun olisi pitänyt juosta minun kanssa yhtä matkaa. Eli irtoamista irtoamista...20.7

Kävin illalla pallokentällä tokoilemassa. Eimin kanssa oli tarkoitus ottaa pitempi pätkä seuraamista ja palkata "superpalkalla", mutta perseelleen mänt. Ja hermot meni. Koira kiinni ja Didon kanssa touhuilemaan... Didon kanssa otettiin ihan vain perusasentoa yksistään ja sitten yhdistettynä luoksetuloon. Tehtiin myös seuraamisesta seisomaan jäämistä ja alkoi sujumaan jo aika hyvin. Pysähdys oli napakka ja jatkoin itse muutamia askelia eteenpäin ennen palkkausta. Lopuksi heiteltiin palloa ja harjoteltiin pallon käteen palauttamista... Eimi oli keränny kiinni ollessaan sen verran motivaatiota, että tehtiin muutama luoksetulo ja pieni seuraamispätkä ja sitten palkka. Huomasin etten ole Didon kanssa ottanut juuri ollenkaan seuraamista ehkä peläten, että siitä tulee samanlainen katastroohvi kun Eimin seuraamisesta... Pitäs rohkasta mielensä ja alkaa sitäkin treenaamaan jos joskus edetä mielii. Eimin kanssa iski kyllä ahdistus taas. Ens lauantain kisat tulee menemään päin pershettä ainakin tuon seuraamisen kanssa, jätättää niin maan perkeleesti ja saattaa pysähtyessä jäädä tuijottamaan mua tyhmän näkösenä ennen ku istahtaa... Mutta noh. Pessimisti ei pety koskaan ja tehdään tässä nyt vain muutamia pieniä seuraamis-istumispätkiä ennen kisoja ja katotaan miten käy..Ei kommentteja: