tiistai 15. heinäkuuta 2008

Helletreeniä

Alkeiskurssikin on vielä tämän viikon tauolla, joten päätin eilen käydä koirien kanssa kentällä itsenäisesti.Kentällä oli aika lämmin, mutta onneksi tuuli piti mäkäräiset loitolla. Otin Eimin kanssa oikeastaan vain sitä samaa välistäveto-ohjauskuviota mitä Mari meille yritti opettaa. Aika lailla jouduttiin ottamaan toistoja yhteisen sävelen löytämiseksi. Mun on ainakin tässä vaiheessa pakko tehostaa omaa ohjaustani ottamalla muurin jälkeen askelia taaksepäin rintamasuunnan vaihtamisen lisäksi. Pelkkä ääni ja rintamasuunnan vaihto ei vaan tuntunu olevan tarpeeksi varma keino estää Eimiä loikkaamasta seuraava aita väärästä suunnasta. Sitten kun Eimi kääntyy selvästi tulemaan esteiden välistä niin rintamasuunnan vaihto riitti seuraavan aidan oikein suorittamiseen. Siinä taas rima tippuu helposti kun kurvi on tiukka... Joten ojasta allikkoon. Mutta näitä välistä vetoja pitää nyt tehdä kumpaankin suuntaan ja samalla myös irtaantumisharjoituksia. Muutaman kerran otettiin vielä pujottelu. Jos kisoihin asti päästään elokuussa niin kepit on joka tapauksessa otettava hyvin varman päällä tai muuten ei tule mistään mitään... Niihin täytyy saada lisää varmuutta ja liikettä etenevämmäksi, tietäisi vain miten treenata?! Vinkkejä, neuvoja?!
Didolla uhmaikäily jatkuu korvien hetkittäisenä kuuroutumisena ja äänentoiston päälle jäämisenä, mutta kentällä se jaksaa olla innoissaan. Otettiin A:ta, keppejä, pöydälle etenemistä ja yhdellä aidalla pyöritystä. Kaikkia vain muutaman kerran ja leikittiin paljon.
Lopuksi käytiin vielä muistelemassa Eimin kanssa sitä toko-estettä. Taitaa olla parempi jättää koko este treenaamatta ennen seuraavia kisoja, sillä nyt se suoritti koko liikkeen innokkaasti ja ilman minkäänlaista epäröintiä. Jostain syystä hyppyliike onnistuu yleensä yhdellä käskyllä vain silloin kun sitä ei ole aikoihin harjoiteltu...

Ei kommentteja: