torstai 16. tammikuuta 2014

Tämän viikon agilitytreeneistä ei jäänyt mieleen juuri muuta kuin kadoksissa oleva rytmi. Pätkän alussa oli putki/ puomi erottelu ja Dido tuntui totaalisesti ignooraavan puomin, oli siihen lähetys sitten huono tai hyvä. Pätkät on vielä kameralla, mutta pitää ladata koneelle ja ottaa opiksi. Ennen kaikkea oma asenne pitää Didon kanssa radalle mennessä olla täpäkkä, yhtään ei saa löysäillä. Löysäilyn seurauksena voi olla, että koira sinkoaa suorittamaan itsenäisesti esteitä tai pyörähtää esteeltä takaisin jalkoihin. Koskaan ei voi tietää, joten parempi olis kun muistaisi sen joka kerta kun alkaa jotain tekemään. Positiivista oli, että treenipätkällä tehtiin paljon kontakteja, joista jokaisen Dido suoritti oikein! Jotain plussaa siis. 

Eimin kanssa hiottiin käännöksiä tiukemmiksi, muuten otin sen kanssa treeniä lyhyemmissä pätkissä vähän niinkuin turvallisuussyistä. Alusta on jonkin verran liukas Eimille, enkä uskalla ottaa tiukkoja kulmia kontakteille. Jos ohjaus ja suoristus on myöhässä niin Eimin raivokkaalla tyylillä kontakteilla voi loukkaantua. Eimi ei ole ikinä ollut yhtä tiukka kääntymään kuin Dido, mutta kunhan oma aikataulutus ja ohjaus on kohdillaan niin se kyllä tekee parhaansa. Täydellisiä, tiukkoja käännöksiä en siltä kehtaa enää vaatiakaan. Antaa rouvan vähän oikoa...

Vapaapäivän kunniaksi kävin tänään aamupäivällä hallilla koko porukan kanssa. Didon kanssa tehtiin putki/puomi erottelua sekä keppikulmia. Nyt putki ei vetänyt puoleensa yhtään, joten erottelut onnistuivat huomattavasti paremmin kuin tiistaina. Seuraavaksi projektiksi taidetaankin ottaa kepit. Dido pujottelee varmasti ja hakee kulmat suhteellisen hyvin, mutta haluaisin että kokonaisuutena suoritus olisi itsenäisempi. 
Tavoitteita on kaksi: a) voin lähettää koiran puolesta välistä keppejä suorittamaan koko esteen alusta ja koira hakeutuu molemmilta puolilta oikeaan väliin vaikka oma liikkeeni olisi mahdollisimman vähäinen. 
b) keppien loppuun suorittaminen on varmaa vaikka palkkaisin pallolla tms jo ennen viimeisten keppien suorittamista. 
Tänään huomasin, että Dido ei kestänyt häiriötä/palkan lentämistä kesken suorituksen ja hämmentyi alkuun ihan selvästi kun jätettiin palkka odottamaan keppien päähän. Nyt on taas jotain konkreettista mitä harjoitella.

Eimin kanssa harjoiteltiin lähinnä kääntymistä oikeaan suuntaan takaaleikkauksen jälkeen. Eli käytännössä sitä, että osaisin ohjata/eimi ymmärtäisi kääntyä oikeaan suuntaan jos lähetän aidalle ja leikkaan takana. Takanaleikkauksissa ei sinänsä ole Eimin kanssa ongelmia, mutta koska se etenee mielellään, niin kääntyminen oikeaan suuntaan valuu kauas esteestä ja Eimi kääntyy helposti itsensä ympäri. Lelupalkalla saatiin onnistumisia, mutta vaatii Eimiltä keskittymistä tekemiseen.

Biescaksen ja Bilborin kanssa tein ensin muutamia takaakiertoja/takaakierto-persjättöjä sekä putkilähetyksiä. Molemmat teki innokkaasti, mutta takaakierron jälkeinen ohjaus meinaa jäädä liian hitaaksi ja molemmat kiertävät helpommin koko esteen kuin että, suorittaisivat esteen ja tulisivat "oikeaan käteen". Lelupalkalla pari kertaa ja jo alkoi sujua. Toisella kierroksella tehtiin Biescaksen kanssa puomin alastuloa, Bilborin kanssa koko puomia sekä molempien kanssa pariin kertaan matalaksi laskettua keinua. Asensin keppeihin verkot ja keppitauko oli tehnyt molemmille hyvää -kepeille hakeutuvat suhteellisen itsenäisesti ja kaukaa ja rytmi pysyy koko ajan yllä. Tavoitteena on alkaa vähentämään verkkoja pysyvämmin sekä saada puomi kokonaisuudessaan kuntoon. 

Tokossa olen tällä viikolla ottanut kaikkien kanssa lähinnä kaukokäskyjä. Dido ei oikein taida näitä juttuja muistaa ja ehtii tarjota kaikkea mahdollista -joten sen kanssa ollaan lähinnä harjoiteltu rauhottumista ja yhdessä asennossa pysymistä. Asennosita seisominen on kaikkein haasteellisinta.. Kapulan pitoharjoitukset siirsin "ryhmäharjoituksiksi". Toivottavasti tällä ei ole negatiivisia vaikutuksia, mutta kun kyseinen asia ei ole kenellekään erityisen mieleinen niin huomasin, että pienoinen "ryhmäpainostus" teki tästäkin vähän miellyttävämmän asian. Vierekkäin ollessaan ovat niin innokkaina tekemään jotain palkan vuoksi, että vuorotellen toteutetut pitoharjoitukset sujui huomattavasti innokkaammin kuin yksin touhutessa. Taidan kokeilla tätä vielä ainakin muutamia kertoja...

Viikonloppuna on Rauno Virran koulutus, johon osallistun huomenna Bilborin kanssa sekä sunnuntaina Didon kanssa. Toivottavasti Didon juoksu ei ala juuri pahimmoilleen.

Ei kommentteja: