perjantai 24. tammikuuta 2014

Raunon koulutuksessa

Viime viikon perjantaina oli ensin Bilborin vuoro mennä Rauno Virran koulutuksessa. Aikaisemmin olen ollut Raunon koulutuksissa aikuisten pulien kanssa ja pidän Raunon selkeästä ja kannustavasta tavasta kouluttaa. Bilborin ensimmäisiä pätkiä ei valitettavasti tullut videoita, niissä sillä oli selvästi enemmän virtaa ja rytmivaihtelut onnistuivat hyvin. Toisella pätkällä tehtiin valsseja ja ne kyllä valui ja valui hankalissa kulmissa. Itselle huomioitavaa erityisesti siitä, että pysyisin pystyssä, en jättäisi koiraa selän taakse ja ennen kaikkea opettelisin myös tekemään liikkuvia valsseja oikeaan aikaan. Ollaan tehty lähinnä tiukkoja valsseja, joissa olen tottunut käyttämään pientä hidastavaa suhausta tehostamassa "koiran kokoamista" ja näin valssit ovatkin suhteellisen tiukkoja. Pitäisi kuitenkin muistaa ja osata huomioida esteiden linja niin etten turhaan tapa koiralta liikkeen sujuvuutta vaan ohjaan ajoissa ja annan koiran edetä rytmissä. Hienosti poika jaksoi ja keskittyi koko ajan vaikka viimeisillä toistoilla alkoi jo väsymys vähän näkyä.Sunnuntaina olikin sitten Didon vuoro. Didon kanssa ei auta yhtään löysäillä vaan jokainen kohta pitää viedä jämäkästi ja tarkasti. Tämänhän toki tiesinkin jo, mutta kun muistaisi aina käytännössäkin. Perehdyttiin erityisesti oikeisiin ohjauslinjoihin. Suurin ahaa-elämys oli se, että mie jään aivan liikaa hautomaan radalla jo tapahtuneita asioita vaikka pitäisi suhtautua niin kuin radalla ei olisi mitään muuta kuin tuleva. Ensimmäisellä pätkällä tämän huomaan erittäin hyvin. Ohjasin A:n jälkeisen aidan huonosti ja piilossa oleva rima putosi. Dido haki kuitenkin pujottelun hyvin, mutta oma rytmini oli jo siinä vaiheessa rikkoutunut ja pilasin tulevan jäämällä "teputtamaan". Huomasin, että olin jo siihen mennessä ehtinyt analysoida mielessäni miksi rima tippui, vaikka olisi pitänyt antaa olla ja tehdä täysillä tulevaa. 


Seuraavassa pätkässä on saman harjoituksen viimeiset esteet. Koska viimeinen este suoritettiin kohti nurkkaa, niin en osannut ajatella linjoja koiran kannalta järkevimmin vaan yritin ensin persjättöä takaakierron jälkeen. Tässä kuitenkin koiralle ehkä loogisempi ja linjaltaan parempi vaihtoehto, vaikkakin omat liikkeet myöhässä.


Toinessa harjoituksessa oli samanlaisia elementtejä ja videolta näkee kuinka oma liikkuminen jää nykiväksi ja paikoitellen hitaaksi. Dido ehtii reagoida nopeassa vauhdissa kääntämällä päätään tai suuntaansa minua kohden jos huomaa vähänkään minun rytmitysvaikeuksia. Kaiken kaikkiaan koulutuksesta jäi taas hyvä mieli ja paljon treenattavaa mieleen.

Huomenna lähdetään pienellä porukalla Pellon Rohki-halliin treenaamaan, jotta saadaan kokeiltua miltä se tuntuikaan juosta parit täysimittaiset radat. Kakarat lähtee mukaan ja niiden kanssa tarkoitus ottaa myös vähän etenemistä kun estevälit ovat väljemmät.

Ei kommentteja: