keskiviikko 18. toukokuuta 2011

18.5.2011


Osallistuin Käyttökoirien järjestämään agilitykoulutukseen, jossa kouluttajana toimi englantilainen Lee Gibson. Nuori mies, joka on ikäänsä nähden ehtinyt tehdä agilityn saralla kaikenlaista. Didon kanssa osallistuin maanantaina ja treeni painottui oikeastaan kokonaan kontaktin vapautuksen sekä keppivarmuuden harjoitteluun, hyvin perussettiä ja sinänsä harmitti, ettei päästy juurikaan harjoittelemaan ohjaustekniikkaa. Kontaktin alastulo ei vieläkään ole satavarma, joten sinänsä sen treenaaminen on aina tarpeen. Maanantai-iltana käytiin vieraan kanssa vielä Kammilla istumassa iltaa ja kuuntelemassa englantilaisen ja suomalaisen agilityharrastamisen/kilpailemisen eroista, ja niitähän riitti.

Tiistaina osallistuin koulutukseen Eimin kanssa ja tällä kertaa tehtiin 15 esteen sarjaa, joka ensin pätkittiin kolmeen lyhyempään pätkään. Kokeiltiin erilaisia ohjauskuvioita ja niiden vaikutusta koiran vauhtiin ja kaiken kaikkiaan oli oikeinkin mukavaa ja opettavaista. Englantilainen ohjaustyyli tuntuu olevan hyvin selkeää ja kikkailuvapaata ja itse tarvitsisin Eimin kanssa juurikin sitä selkeyttä sekä oikeaa rytmitystä. Viimeiseksi tehtiin koko pätkä kerrallaan ja sen sain videollekin. Videosta huomaa kuinka asetun liian lähelle toista estettä ja tie kolmannelle valuu liian pitkäksi. Muuten tuntui mukavalta ja ennen kaikkea pakka pysyi kasassa loppuun asti. 


Didon kanssa osallistuimme oman seuran tottelevaisuuskilpailuihin 7.5., tuomarina toimi Heli Kelhälä. Tulokseksi tuli jälleen ALOII pisteitä 153. Kisan jälkeen oli huomattavasti mukavampi tunne, entä meidän Kemijärvellä käydyn ensimmäisen virallisen kilpailun jälkeen. Kemijärvellä Dido jännitti hallia, minä jännitin ja lopputulos oli suunnatonta haahuilua vaikkakkin kokonaispisteitä kertyi enemmän. Kuitenkin tällä kertaa pisteet olivat omastakin mielestä ansaittuja ja Dido oli todella reippaasti sekä kontaktin haluisesti mukana kaikissa liikkeissä.

Pisteet:
Luoksepäästävyys 10
Paikkamakuu 2min 9 (ennakoi sivulletulon)
Seuraaminen taluttimessa 10
Seuraaminen taluttimetta 9 (loittoni hieman oikealle kääntyessä)
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 0
Liikkeestä seisominen 9 (ennakoi sivulletulon)
Hyppy 6
Kokonaisvaikutelma 10

Kaikenkaikkiaan olin tosi tyytyväinen suoritukseen, vasta illalla alkoi kunnolla harmittamaan kun tajusin kuinka hyvät pisteet oltais saatu jos tuo (yleensä supervarma) luoksetulo ei olis menny nollille. Luoksetulossa jätin Didon paikalleen ja kävelin käsketyn matkan. Siinä vaiheessa Pukinpolun kentän yläpuolella (pilvien takana) lenteli hornetteja ja Dido käänteli päätä ja yritti kai nähdä mistä se ääni tulee. Eipä sitten kuullut... eikä kuullut toisellakaan kerralla... Kolmannella käskyllä oli jo kontakti ja itse luoksetulo sujui sitten täydellisesti... Valitettavasti ne ylimääräiset kutsumiset veti liikkeen nollille. Jos olisin tajunnut, niin olisin odottanut toisen käskyn antamista hetken, että olisi ollut katsekontakti, mutta ajattelin, että toisto pitää tulla samantien. Hyppy vaatii edelleen varmuutta. Lähti ensimmäiseltä käskyltä liikkeelle, mutta pysähtyi esteen eteen ja tarvitsi käsivahvistuksen suorittaakseen esteen.
Aina oppii uutta ja tällä kertaa kisoista jäi niin mukava mieli, että taidanpas osallistua vielä uudelleenkin. Saas nähdä mitä sitten tapahtuu... Mutta jospa ainakin turha jännittäminen olis nyt jääny pois ja uskaltaisin luottaa siihen, että koira osaa ja tekee...

Ei kommentteja: